В Норвегії блискавка вбила понад 300 оленів

313131У найбільшому норвезькому національному парку Хардангервідда удар блискавки вбив 323 диких олені. Про це пише Криниця мисливця з посиланням на сайт BBC Україна. За словами чиновників із Норвезького агентства із захисту навколишнього середовища, тварини загинули в результаті одного розряду блискавки. Потужна гроза пройшла у цьому регіоні Норвегії в п’ятницю ввечері, 26 серпня.
Місцевий єгер виявив сотні трупів тварин на гірському плато.
Всього нарахували 318 мертвих оленів, ще п’ять тварин довелося добити через занадто серйозні рани, розповіла представник норвезького екологічного агентства Елін Фоссхауг Олсо. За її словами, всі олені були знайдені в радіусі 50 метрів від епіцентру удару, повідомляє espreso.tv з посиланням на bnonews.com.
Імовірно причиною масової загибелі тварин стало те, що вони трималися дуже близько один до одного, і струм протік по їхніх тілах.
Екологи вважають, що всі олені загинули в результаті одного-єдиного потужного удару блискавки.
“Ми ніколи не бачили такої великої кількості оленів, одночасно загиблих від удару блискавки. Наскільки ми знаємо, це унікальний випадок”, – додали науковці.
За даними Книги рекордів Гіннеса, наймасовішим випадком загибелі від блискавки до цього стався в 2005 році: тоді на молочній фермі в Австралії загинуло 68 корів одночасно. Серед людей рекордний інцидент стався в 1971 в Перу, коли в результаті удару блискавки в літак авіакомпанії LANSA сталася аварія і загинула 91 людина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *