Сьогодні, ми приготуємо в домашніх умовах паштет із зайця.
Інгредієнти, які використовуються в рецепті:
– Заяча грудка і потрухи
– Шпик – 200г
– Свиняча печінка – 200г
– Яйце – 3 шт.
– Білий хліб – 2 скибочки
– Ріпчаста цибуля – 1 шт.
– Лавровий лист
– Чорний перець – 4 – 5 горошин
– Сушені гриби – 2-3
– Сіль
– Перець
– Мускатний горіх
– Свинячий смалець – 1 ст. л.
– Панірувальні сухарі.
Приготування:
Підготовлене м’ясо залити невеликою кількістю води і разом з відвареними і нарізаними грибами, цибулею, лавровим листком і декількома горошинами чорного перцю тушкувати під кришкою до тих пір, поки м’ясо не стане м’яким. В кінці тушкування додати заячі потрухи і свинячу печінку. Коли м’ясо стане зовсім м’яким, видалити з нього всі кістки, скибочки білого хліба розм’якшити в утворився від тушкування соусі; М’ясо нарізати на шматки. Хліб віджати. М’ясо, хліб і цибулю пропустити 2 – 3 рази через м’ясорубку. В отриманий фарш додати яйце, сіль, перець, дрібку мускатного горіха і отриманий при тушкуванні соус. Все добре перемішати. Форму змастити смальцем і посипати сухарями, шпик нарізати смужками і викласти їм дно форми, потім заповнити форму приготованим фаршем і поставити в духовку. Випікати при помірній температурі до тих пір, поки на поверхні не з’явиться жир. Форму з готовим паштетом вийняти з духовки, дати охолонути, обережно викласти паштет з форми, нарізати тонкими скибочками і подати в холодному вигляді.