Яку автівку обрати для полювання та як це зробити правильно

Полювання – це активне проведення часу, тому потрібно фахово підійти та максимально розібратися у тому сегменті, який пропонує автомобільний ринок.

Вибір автомобіля для полювання – справа відповідальна. Розпочати необхідно з вивчення пропозицій які представлені онлайн. Отож спочатку, вам не потрібно нікуди йти, треба https://comfy.ua/notebook/ та Інтернет. Ми в цій статті виділимо найголовніше, на що вам потрібно звернути при виборі справжнього чотириколісного помічника та товариша мисливця.

Зазвичай, мисливці їздять майже непрохідними нетрями, для який  підійде тільки позашляховик. Тому для полювання, для активного відпочинку обираємо одразу повнопривідний автомобіль. Підійде або класичний SUV, або пікап. Універсали 4х4 з пакетом off-road ми не рекомендуємо дивитись, вони не призначені долати серйозне бездоріжжя.

Бувалі мисливці обирають автомобіль, який має хорошу геометрію прохідності, перш за все з високим кліренсом. Також серед важливих параметрів того, чим вони не нехтують – кути в’їзду та з’їзду, а також кут перекату. Останній, як правило, залежить від колісної бази – чим вона коротша, тим кут менший, а отже прохідність краща. Додатковий сталевий захист моторного відсіку знизу буде значною перевагою.

Серед іменитих законодавців жанру, які за своїми позашляховими якостями виділяють серед інших Mercedes-Benz Gelandewagen, Nissan Patrol, Toyota Land Cruiser 70, ще ви можете знайти й недавно знятий з виробництва Land Rover Defender.

Добре, якщо повний привід доповнює міжосьовий, який блокується, а ще краще і міжколісні диференціали спереду і ззаду. Ідеально, якщо всі три диференціали можна примусово заблокувати. І, безперечно, топовий  позашляховик для полювання немислимий без роздатки.

Отож, для полювання підійдуть будь-які off-road атрибути і звичайно ж, електрична лебідка і лопата у багажнику.

Двигун обирайте із достатнім запасом потужності – бензиновий чи дизельний, не важливо. Однак, зверніть увагу, що дизель економніший, а значить у нього більший запас ходу. Проте, кількість коней під капотом не є вирішальним фактором автівки для справжнього мисливця, який вирушив на лови.

Звичайно при виборі авто необхідно звернути увагу на практичність. У салоні має бути досить просторо аби вам було зручно у спеціальному спорядженні. Як ми знаємо, полювання це колектив чудових людей, відтак ви будете не самі і тому обирайте авто з салоном від 5 і більше місць.

Кузов краще 5-дверний, а для пікапа – 4-дверний. Пасажири заднього ряду вам скажуть дякую. Запам’ятайте ці слова. Казати вам про те, що оббивка краще не з тканини і точно не світлих тонів, бо потім чистити її хіба буде той, хто більше разів схибить. Отож шкіряна оббивка, якщо її нема, використайте спеціальні чохли на крісла.

От ми послідовно й наблизились до багажного відсіку. Тут мисливці розміщують спорядження, рушниці у чохлах та, звичайно ж, якщо полювання було вдалим – мисливські трофеї. Щоб ваш багажний відсік був чистим заздалегідь подбайте про гумові килимки.

Досить широко на на українському ринку представлені пікапи різних марок – це і Mitsubishi L200, Toyota Hilux, Ford Ranger, Volkswagen Amarok і і великі американські Ford F-серії, Dodge Ram і Сhevrolet C/K або GMC Sierra.

Якщо ваш бюджет дозволяє то зверніть увагу на автомобілі для полювання, які передбачають можливість комфортно у них переночувати.

Висновок. Вибачте, що так пафосно, але асортимент автомобілів, які пропонуються мисливцям для полювання достатньо широкий. Українським ловцям є з чого вибрати, і тим, хто вибагливий до технічних характеристик, і тим хто хоче комфорт, і звичайно тим для кого ціна має або ж не має значення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *