Кулінарний рецепт: Гуляш з оленини з коньячно-гірчичним соусом

Алкоголь на кухні – Ось смачний рецепт оленини з коньяком.
Підходить для холодної пори року: гуляш з оленини

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ 4 ОСІБ

  • 1 велика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1,2 кг гуляшу з оленини
  • 1 столова ложка топленого масла
  • сіль, перець
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 150 мл + 1 ст.л. коньяку
  • 800 мл бульйону з оленини
  • 2 ст.л. гірчиці Rotisseur (зерниста гірчиця)
  • 1 ст.л. борошна
  • 200 мл вершків
  • 3 стебла петрушки
  • цукор

Чистимо та подрібнюємо цибулю та часник. Гуляш обсушити. Розігріваємо топлене вершкове масло у сковороді та підрум’янюємо оленину порційно. Посолити та поперчити.

Повертаємо всю оленину в сковороду і обсмажуємо з цибулею і часником близько п’яти хвилин. Додати паприку.

Влити 150 мл коньяку та бульйону і тушкувати на повільному вогні близько 1,5 години.

Змішайте гірчицю, борошно та вершки до однорідної консистенції і додайте в гуляш.

Довести до кипіння і варити під кришкою близько 5 хвилин. Додайте 1 ст.л. коньяку і тушкуйте під кришкою ще 5 хвилин. Петрушку миємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо листя.

Додаємо петрушку в гуляш і перемішуємо. Посолити, поперчити та покласти цукор. Подавати з хлібними галушками та червонокачанною капустою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *