За півроку на Поділлі виявили 20 браконьєрів – у 4 рази більше, ніж торік

За перше півріччя 2024 року у лісах Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини значно збільшилася кількість виявлених випадків браконьєрства. Про це повідомляє Подільський лісовий офіс на своїй Facebook-сторінці.

За інформацією лісівників, протягом шести місяців було проведено близько 600 рейдів, під час яких виявлено 20 порушників правил полювання. Це в чотири рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше браконьєрів затримано на Хмельниччині – 10 осіб, на Буковині – 7, на Тернопільщині – 3.

Крім того, лісова охорона продовжує знаходити браконьєрські петлі, особливо багато їх виявлено у Кременецькому лісовому господарстві на Тернопільщині. Фахівці наголошують, що це жорстокий метод полювання, який завдає значної шкоди дикій природі.

Читайте також: Через збільшення популяції та загрозу сказу на Тернопільщині планують відстріл лисиць

Варто нагадати, що в умовах воєнного стану полювання в Україні заборонене. За порушення правил полювання передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Штрафи для громадян можуть сягати 2040 грн, а для посадових осіб – 2550 грн. У випадках завдання істотної шкоди тваринному світу або полювання на червонокнижних тварин порушникам загрожує до 3 років обмеження волі.

Подільський лісовий офіс закликає громадян повідомляти про підозрілу діяльність у лісі лісовій охороні або поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *