У 2023 році німці спожили близько 17 100 тонн м’яса дичини

За даними Німецької мисливської асоціації (DJV), у 2023 році німці спожили близько 17 100 тонн місцевого м’яса дичини. Це еквівалентно приблизно 131 мільйону котлет для бургерів або півтора бургера на кожного громадянина Німеччини.

Як повідомляє DJV, споживання дичини в Німеччині стрімко зростає. З 2008 по 2020 рік кількість людей, які їдять дичину хоча б раз на рік, зросла більш ніж на дві третини і досягла 52% населення. При цьому 82% опитаних вважають дичину здоровим натуральним продуктом.

“М’ясо оленя, дикого кабана та косулі стає все популярнішим серед німців. Це екологічно чистий продукт, який доступний цілий рік”, – зазначають в асоціації.

З нагоди чемпіонату світу з барбекю, який відбудеться 27-28 липня 2024 року в Штутгарті, DJV представить кампанію “Wild auf Wild” (“Дикі за дике”) на площі 400 квадратних метрів. Мисливці, м’ясники та сомельє продемонструють, як готувати смачні страви з дичини на грилі.

Читайте також: Латвійські мисливці дискутують про безпеку споживання м’яса дичини

Асоціація також надала п’ять порад щодо приготування дичини на грилі, зокрема рекомендації щодо маринування, температури та часу приготування.

Для тих, хто хоче спробувати приготувати дичину вдома, на сайті wild-auf-wild.de доступно понад 400 рецептів. Там же можна знайти постачальників дичини та ресторани, які пропонують страви з дикого м’яса, у своєму регіоні.

Один коментар до “У 2023 році німці спожили близько 17 100 тонн м’яса дичини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *