Володимир Кустуров: Війна впливає на збільшення популяції безпритульних тварин та унеможливлює виконання всіх необхідних протиепізоотичних заходів

Військові дії в Україні призвели до погіршення епізоотичної ситуації через зростання кількості безпритульних тварин та ускладнення проведення профілактичних заходів. Про це заявив заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Кустуров під час зустрічі з Головою Громадської ради  при Держпродспоживслужбі Віталієм Башинським.

На зустрічі обговорювалися шляхи мінімізації ризиків поширення чуми дрібних жуйних тварин, африканської чуми свиней та сказу в умовах воєнного стану. Особливу увагу приділили необхідності оновлення Інструкції заходів щодо боротьби зі сказом тварин відповідно до європейських стандартів.

“Сьогодні, коли війна впливає на збільшення популяції безпритульних тварин та унеможливлює виконання всіх необхідних протиепізоотичних заходів, що призводить до складної епізоотичної ситуації в країні, важливо консолідувати зусилля та шукати нові методи боротьби”, – наголосив Володимир Кустуров.

Читайте також: Сказ на фронті: Трагічна історія собаки Кардана підтверджує слова експерта

Учасники зустрічі також обговорили питання державної реєстрації та застосування імунобіологічних ветеринарних лікарських засобів проти інфекційних хвороб продуктивних тварин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *