У Житомирі відбулася конференція “Ловецька освіта та наука”

В Житомирі на базі Поліського національного університету відбулася конференція “Ловецька освіта та наука”, організована спільно з Громадською спілкою “Українська Ловецька Рада”. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України, Голова підкомітету Верховної Ради України з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук.

Головною метою заходу стало відродження української науки “Мисливствознавство” та сприяння підготовці висококваліфікованих фахівців у галузях мисливського господарства, екології, ветеринарії та дичерозведення.

“Жодна галузь не може існувати без надійного наукового підґрунтя для забезпечення інноваційного розвитку і якісної освіти, що готує необхідних фахівців високого кваліфікаційного рівня. Мисливська сфера не є виключенням!” – наголосив Ігор Марчук.

Конференція розпочалася з відкриття інтерактивного тиру та лабораторії мисливствознавства на факультеті лісового господарства та екології. Основна частина заходу пройшла в ботанічному саду університету, де учасники обговорювали розвиток ловецької науки, екологічні аспекти ловецтва, біобезпеку та роль ловецької культури у формуванні екологічної свідомості молоді.

Олег Скидан, ректор Поліського національного університету, повідомив про запровадження підготовки магістрів з мисливського господарства, підкресливши гостру потребу в таких фахівцях в Україні.

За підсумками конференції планується підготувати звернення-резолюцію до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та Президента з низкою пропозицій, спрямованих на розвиток галузі мисливського господарства та відповідної освіти.

Адріан Прокопенко, Голова ГС «УЛР» коментуючи подію, зазначив: “Ще один крок вперед! Основою любої діяльності є наука і професійні спеціалісти! Саме системним підходом ми відродимо мисливство!”

Ігор Марчук підкреслив важливість мисливської галузі для економіки України: “38 мільйонів гектарів мисливських угідь – це не що інше, як безцінні природні активи, які здатні генерувати доходи, формувати прибуток, створювати робочі місця, сприяти розвитку локальної, місцевої та національної економіки”.

Читайте також: “Криниця мисливця” продовжує інформувати про активність провідних мисливських організацій України

Ця конференція стала важливим кроком у відродженні мисливствознавства в Україні та розвитку відповідної освітньої та наукової бази для підготовки фахівців галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *