Італійські мисливці відновлюють біорізноманіття водно-болотних угідь

У регіоні Марке, Італія, мисливці власними зусиллями створили понад 200 штучних ставків, що значно покращило біорізноманіття місцевих водно-болотних угідь. Про це повідомляє biodiversitymanifesto.com.

Ці водойми, спочатку призначені як стаціонарні укриття для полювання на водоплавних птахів, перетворилися на важливі осередки збереження природи. Мисливці підтримують ставки цілий рік, забезпечуючи оптимальний рівень води та придатні умови для багатьох видів птахів, як мисливських, так і немисливських.

“Ці місця стали прихистком, джерелом їжі та місцем розмноження для птахів навіть у період, коли полювання заборонене”, – зазначається у повідомленні.

Проєкт, започаткований у 2019 році, є яскравим прикладом того, як мисливці роблять внесок у реалізацію Стратегії біорізноманіття ЄС до 2030 року та досягнення цілей з відновлення природи.

Водно-болотні угіддя – одні з найбільш зникаючих природних середовищ у Європі. Їх втрата має серйозні наслідки для біорізноманіття, особливо для місцевої фауни та флори. Для водоплавних птахів ці угіддя є життєво необхідними для гніздування, розмноження, харчування та відпочинку під час міграцій.

Читайте також: 11 мільйонів євро на порятунок рідкісного хижого птаха в Іспанії та Португалії

Серед видів, які отримали користь від проєкту, – крижень (Anas platyrhynchos), лиска (Fulica atra) та ходуличник (Himantopus himantopus).

Цей проєкт демонструє, як мисливці можуть ефективно сприяти збереженню природи, і підкреслює важливість включення їхніх зусиль у майбутні європейські та національні програми з підтримки локальних дій з відновлення екосистем.

Один коментар до “Італійські мисливці відновлюють біорізноманіття водно-болотних угідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *