Незвичайне сусідство: канюк і заєць на полі під Вольштином (ФОТО)

Фото: Krzysztof Napierała

У світі дикої природи іноді трапляються дивовижні зустрічі, які нагадують нам про тонку грань між хижаком і жертвою. Саме таку мить вдалося зафіксувати польському фотографу Кшиштофу Наперале неподалік міста Вольштин.

На знімку, опублікованому автором 29 липня 2024 року на його сторінці у Facebook, можна побачити неймовірну сцену: на величезному тюку сіна сидить канюк, а біля підніжжя цього ж тюка причаївся заєць. Ця картина викликає асоціації з відомими байками, але з несподіваним поворотом.

“Є така байка ‘Ворон і лисиця’, а це могла б бути ілюстрація до іншої версії – ‘Канюк і заєць'”, – прокоментував автор свій знімок.

Фото: Виклики фотополювання в горах: досвід пакистанського фотографа

Фотографія не тільки демонструє майстерність Кшиштофа у вловлюванні рідкісних моментів, але й нагадує нам про складні взаємовідносини у природі. Канюк, відомий хижак, і заєць, типова здобич, опинилися поруч у мирній обстановці, створюючи майже сюрреалістичну картину.

Цей знімок є чудовим прикладом того, як природа може дивувати нас своїми несподіваними сюжетами, і нагадує про важливість збереження природних екосистем, де такі зустрічі все ще можливі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *