В Україні скасовано три застарілі форми підтвердження законності вилову водних біоресурсів

Businessman giving document to his colleagues

Міністерство аграрної політики та продовольства України скасувало три застарілі форми підтвердження законності вилучення водних біоресурсів. Це рішення є частиною процесу спрощення документообігу в рибній галузі країни. Про це повідомляє Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Згідно з наказом Мінагрополітики від 02.07.2024 № 1943, втратили чинність наступні документи:

  1. Форма 1 проекту підтвердження законності вилучення водних біоресурсів із середовища їх існування та переробки продуктів лову.
  2. Форма 2 того ж проекту.
  3. Форма відомості про транспортування вантажу.

Це рішення прийнято для уникнення колізії між нормативно-правовими документами та дублювання форм дозвільних документів. Такий крок має запобігти можливості використання суб’єктами рибного господарства застарілих форм при отриманні дозволів.

Варто зазначити, що ця зміна є частиною ширшої ініціативи з спрощення процедур у галузі рибного господарства. Раніше, 5 березня 2024 року, Уряд ухвалив постанову № 252, яка спростила процедуру отримання деяких документів дозвільного характеру в цій сфері.

Читайте також: В Україні запроваджують 47-денну заборону на вилов раків

Наразі в Україні встановлено єдині форми дозвільних документів для підтвердження походження водних біоресурсів. До них належать:

  1. Сертифікат законності вилучення водних біоресурсів із середовища їх існування для експорту продуктів лову.
  2. Сертифікат реекспорту імпортованих продуктів лову.
  3. Форма підтвердження переробки імпортованих продуктів лову для їх експорту.

Ці зміни спрямовані на спрощення адміністративних процедур для суб’єктів рибного господарства та уніфікацію документообігу в галузі. Очікується, що нові правила допоможуть зменшити бюрократичне навантаження на підприємства та сприятимуть розвитку рибної галузі в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *