Мисливець в США виявив рідкісний “божевільний камінь” у шлунку оленя (ФОТО)

Американський мисливець знайшов рідкісний “божевільний камінь” у шлунку впольованого білохвостого оленя. Про це повідомляє Стівен Зіглер у Facebook.

“Божевільний камінь”, також відомий як безоар, – це природне утворення, яке формується в шлунках деяких тварин, особливо жуйних, таких як білохвості олені та кози. Коли такий камінь знаходять в оленя, його часто називають “оленячою перлиною”. Ці унікальні утворення складаються з неперетравлених матеріалів – волосся, волокон та рослинних залишків, які накопичуються та ущільнюються в шлунку тварини протягом тривалого часу.

Знахідка викликала значний інтерес серед мисливців та науковців, адже “божевільні камені” трапляються доволі рідко. Історично ці камені вважалися цінними амулетами, яким приписували цілющі властивості. У народній медицині їх використовували для лікування різноманітних захворювань та навіть як протиотруту.

Читайте також: Рідкісна двоколірна лисиця помічена у Швеції (ФОТО)

Формування безоарів у шлунках тварин – це природний процес, який може тривати роками. Розмір та склад каменів можуть суттєво відрізнятися залежно від виду тварини та її раціону. У випадку з оленями, ці утворення часто мають гладку поверхню та характерний зеленкувато-коричневий колір.

Один коментар до “Мисливець в США виявив рідкісний “божевільний камінь” у шлунку оленя (ФОТО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *