У прикарпатському селі місцеві жителі помітили ведмедя (ВІДЕО)

У селі Пістинь Косівського району Івано-Франківської області місцеві жителі стали свідками незвичайної події – на вулиці села з’явився ведмідь. Інформація про цю подію швидко поширилася соціальними мережами, викликавши жваве обговорення серед користувачів, про це повідомляє допис користувача Gregit.UA у Facebook.

За словами очевидців, ведмідь був помічений неподалік місцевості під назвою Підкова. Ця новина викликала здивування навіть у жителів віддалених гірських сіл. “Я з Шепота приїхала, далекого високогірного Карпатського села, і для мене це є дивно, тому що ведмедя ніколи не бачила”, – зазначила авторка допису.

Поява дикого звіра у населеному пункті викликала різні реакції серед місцевих жителів та користувачів соціальних мереж. Дехто висловлював занепокоєння щодо безпеки, інші ж нагадували, що село розташоване поблизу лісів та гір, тому така подія не повинна дивувати.

Читайте також: Австрійські науковці обговорюють доцільність полювання на ведмедів

Важливим підтвердженням цієї незвичайної події стало відео, опубліковане користувачем Василем Лутчаком. У своєму коментарі він зазначив дату 08.09, час 4:24 та додав 4-секундний відеозапис з камери спостереження, встановленої у дворі. На відео чітко видно, як спочатку пробігає ведмідь, а за ним проїжджає автомобіль. Це відео стало беззаперечним доказом присутності дикого звіра в селі та викликало ще більший резонанс серед місцевих жителів.

Подібні випадки можуть бути пов’язані з вирубкою лісів та зміною природних ареалів проживання диких тварин. “Люди вирубують ліси, звірі змушені заходити в села для того, щоб знайти собі їжу. Люди самі винні в цьому”, – прокоментував один з користувачів.

Деякі коментатори також звернули увагу на можливу міграцію ведмедів з сусідньої Румунії, де популяція цих тварин досить велика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *