IGFA уточнила правила використання двогачкових оснащень для спортивної риболовлі

Міжнародна асоціація спортивного рибальства (IGFA) внесла важливе уточнення до правил використання двогачкових оснащень при ловлі на наживку. Зміни стосуються Правила 3 у підрозділі F “Гачки та ловля на наживку” довгострокових “Правил риболовлі у прісній та солоній воді”. Нове формулювання дає рибалкам чіткіші вказівки щодо використання двогачкових оснащень для донної ловлі, забезпечуючи дотримання всесвітньо відомих стандартів IGFA, про це повідомляє International Game Fish Association Announces.

Оновлене правило тепер звучить так: “Двогачкове оснащення для донної ловлі є прийнятним, якщо воно складається з двох одинарних гачків на окремих повідцях. Загальна довжина окремих повідців, включаючи гачки, не може перевищувати загальну довжину між з’єднаннями з основним повідцем. Обидва гачки повинні бути вбудовані у відповідні наживки”.

Читайте також: Міжнародна асоціація спортивного рибальства оголосила нові світові рекорди (ФОТО)

Ця поправка була введена у відповідь на відгуки риболовної спільноти, яка просила більш конкретного формулювання замість попереднього посилання на “достатньо розділені” повідці. Нове формулювання допоможе рибалкам переконатися, що їхні оснащення відповідають правилам IGFA, які є критично важливими для підтримки цілісності світових рекордів та етичних стандартів спорту.

Протягом понад 80 років IGFA встановлювала та підтримувала всеосяжний набір правил риболовлі, спрямованих на сприяння відповідальним риболовним практикам та забезпечення цілісності уловів, поданих на розгляд світових рекордів. Ці правила, розроблені у співпраці з рибалками та науковцями, відіграють важливу роль у забезпеченні справедливості та однаковості як у рекреаційному, так і в змагальному рибальстві.

“З моменту нашого заснування в 1939 році IGFA була лідером у встановленні чітких і здійсненних правил, що підтримують найвищі стандарти спортивної майстерності та збереження”, – сказав президент IGFA Джейсон Шратвізер. “Ця поправка до нашого правила про двогачкове оснащення є продовженням нашого зобов’язання забезпечити, щоб наші вказівки розвивалися разом зі спортом, залишаючись доступними та практичними для всіх рибалок”.

Правила риболовлі IGFA служать наріжним каменем місії організації щодо збереження спорту риболовлі для майбутніх поколінь, одночасно сприяючи стійким практикам, які захищають рибні запаси по всьому світу. Рибалки, які дотримуються цих правил, не тільки допомагають підтримувати легітимність своїх уловів, але й сприяють більш широким природоохоронним зусиллям, які визначають роботу IGFA.

Один коментар до “IGFA уточнила правила використання двогачкових оснащень для спортивної риболовлі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *