На Дніпропетровщині організували змагання з риболовлі для ветеранів

У межах проєкту #ТитаниUA для ветеранів з громад Дніпропетровської області провели змагання з риболовлі. Захід, покликаний сприяти психологічному розвантаженню та адаптації захисників до цивільного життя, зібрав 20 учасників, про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

“Такі заходи важливі для наших захисників, бо сприяють психологічному розвантаженню та адаптації до цивільного життя. Також вони згуртовують навколо вирішення нагальних питань. І це круто, бо саме ветерани знають, якої підтримки потребують та на що варто звернути увагу найперше”, – зазначив в.о начальника управління ветеранської політики ОВА Богдан Ільченко.

Організатори влаштували для ветеранів справжній сюрприз. Учасників запросили на зустріч, попросивши лише взяти зручний одяг і взуття. Лише на місці вони дізналися про змагання з риболовлі. Для багатьох це стало поверненням до дитячих спогадів. “Уперше на зустрічі такого формату. Не очікував. Останній раз з бамбуковою вудочкою був на ставку в дитинстві”, – поділився враженнями ветеран війни Сергій Штим.

Серед учасників був і амбасадор проєкту “ТитаниUA” Антон Бурда, який нещодавно долучився до команди. Його мета – допомагати пораненим захисникам у процесі відновлення. “Захоплююсь риболовлею і за можливості виїжджаю на річку з “фідером”. Беру з собою й собаку, – розповів Антон. – На цьому заході я відпочив. Цінно, що зміг поспілкуватися і з побратимами. Сподіваюся, був корисним для них”.

Змагання тривали три години. Переможцем став Валерій Богунов з П’ятихаток, який виловив найбільше риби. “Рибалив останній раз в дитинстві. Дуже полюбляв це заняття. А потім – справи, робота… Інколи виїздив, але дуже рідко. Це до війни було”, – зізнався переможець.

Читайте також: IGFA уточнила правила використання двогачкових оснащень для спортивної риболовлі

Всі учасники отримали заохочувальні призи – сучасне риболовне приладдя та прикормку. Після змагань ветерани разом посмакували юшкою, приготованою на вогні. За столом воїни мали змогу поспілкуватися, поділитися фронтовими спогадами та обговорити процес реабілітації й адаптації до цивільного життя.

У організації заходу команді ОВА допомагали фахівці регіонального управління Держагентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм. Такі ініціативи не лише надають ветеранам можливість відпочити, але й сприяють їхній соціалізації та психологічній підтримці після повернення з фронту.

Один коментар до “На Дніпропетровщині організували змагання з риболовлі для ветеранів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *