Унікальний трофей: олень з аномальним ростом рогу вразив мисливців

У соціальних мережах активно обговорюють незвичайний мисливський трофей – оленя з аномальним ростом рогу, який пробив тварині око. Фотографію рідкісного екземпляра опублікувала спільнота Rack Junkies у Facebook.

На знімку видно оленя, у якого один з відростків рогу проріс через око, спричинивши сліпоту на одне око. Попри таку серйозну травму, тварина змогла вижити і продовжувала рости, що свідчить про неймовірну життєстійкість диких оленів.

Експерти припускають, що аномалія могла виникнути внаслідок генетичної мутації або серйозної травми в молодому віці. Щороку під час скидання та відростання нових рогів олень, ймовірно, переживав значний біль та дискомфорт.

Мисливці та біологи відзначають, що подібні випадки трапляються вкрай рідко. Такі унікальні трофеї мають велику цінність для вивчення адаптаційних можливостей диких тварин.

“Цей олень пережив значні страждання протягом свого життя. Добре, що його біль нарешті закінчився”, – прокоментував один з користувачів під публікацією.

Читайте також: У США мисливці полюють на 4-метрових алігаторів

Багато коментаторів також звернули увагу на якість виконання опудала, зазначивши, що таксидерміст міг би краще зберегти природний вигляд тварини. Втім, більшість погодилася, що збереження унікальної аномалії було правильним рішенням.

Подібні випадки нагадують мисливцям про важливість етичного полювання та необхідність уважно стежити за станом популяцій диких тварин. Вони також підкреслюють неймовірну здатність природи створювати дивовижні феномени, які продовжують вражати навіть досвідчених мисливців та науковців.

Один коментар до “Унікальний трофей: олень з аномальним ростом рогу вразив мисливців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *