Миколаївщина відкрила мисливський сезон 2024-2025

У Миколаївській області офіційно стартував мисливський сезон 2024-2025 років, що має вагоме значення для регіону. Ця подія супроводжується посиленою увагою до питань екологічної та епізоотичної безпеки, критично важливих для збереження природного балансу. З нагоди відкриття сезону відбулася спеціальна нарада за участю представників влади, власників та користувачів мисливських угідь, про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Ключовими учасниками наради стали перший заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, депутати обласної ради, начальник Південного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Олег Ткач та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Сергій Рекун.

Центральними темами обговорення стали поточна епізоотична ситуація в регіоні, стратегії контролю популяції червоної лисиці та організація кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на період 2024-2025 років. Особлива увага була приділена співпраці Держпродспоживслужби з мисливськими господарствами щодо моніторингу та запобігання поширенню захворювань серед диких тварин, зокрема сказу.

Читайте також: Нове дослідження підкреслює роль міжнародного полювання у збереженні природи та сталому розвитку

Сергій Рекун підкреслив важливість посиленого контролю за популяцією червоної лисиці, яка є основним переносником сказу в природному середовищі. Завдяки злагодженій роботі вдається оперативно реагувати на зміни епізоотичної ситуації та запобігати потенційним спалахам захворювань у новому мисливському сезоні.

Учасники наради детально обговорили плани щодо проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, заплановані на початок листопада 2024 року. Держпродспоживслужба у співпраці з іншими учасниками забезпечить проведення вакцинації проти сказу. Ця профілактична ініціатива спрямована на мінімізацію ризиків для диких тварин та запобігання можливому поширенню небезпечних інфекцій на людей протягом усього мисливського сезону 2024-2025.

Об’єднані зусилля органів влади, користувачів мисливських угідь та державних служб сприятимуть підтримці екологічної рівноваги та безпеки на території Миколаївської області. Така співпраця є запорукою успішного проведення мисливського сезону 2024-2025 та збереження природних ресурсів регіону.

3 коментарі до “Миколаївщина відкрила мисливський сезон 2024-2025

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *