Перша в Україні монопородна виставка угорської короткошерстої вижли пройшла в Одесі

В Одесі, в рамках виставки “Приморський Бриз” рангу САС КСУ (FCI), відбулася перша в Україні монопородна виставка угорської короткошерстої вижли. У заході взяли участь 23 собаки з Києва, Одеси, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Ірпеня, а також Київської та Полтавської областей, про це повідомляє “Криниця мисливця”.

Оцінювання собак проводила суддя Зоя Олейнікова згідно зі стандартом 57 FCI. Більшість дорослих собак отримали оцінку “відмінно”, а всі п’ять щенят – “велика перспектива”. На виставці були представлені собаки робочого класу та класу ветеранів.

Титул “Найкращий представник породи” (BOB) здобув NASH, а титул BOS отримала TINA TRADING SABRINA SALTA. Обидві собаки належать Світлані Циганковій з розплідника “NASH TRIUMPH”.

“Згідно зі стандартом вижла – універсальна мисливська собака благородного вигляду, яка працює в полі, в лісі та на воді. Має чудовий нюх, міцну стійку, вроджене бажання апортувати та любов до води”, – розповідає Світлана Циганкова, президент новоствореного Всеукраїнського клубу порід угорської вижли.

13 жовтня відбувся Установчий з’їзд власників порід угорської вижли, на якому було створено Всеукраїнський Клуб Порід Угорської Вижли КСУ. Положення клубу затверджено президентом КСУ Георгієм Оніщенком 17 жовтня.

Читайте також: Драго IV vom Spanger-Forst став переможцем престижних міжнародних випробувань дратхаарів Hegewald 2024 (ФОТО)

“Основні цілі та завдання клубу – популяризація породи та відповідальне племінне розведення, засноване на стандарті, здоров’ї та робочих якостях поголів’я. Особлива увага приділятиметься породним якостям, адже вижла передусім мисливець, а вже потім компаньйон”, – підкреслює Світлана Циганкова.

Примітно, що у виставці “Приморський Бриз” взяли участь представники обох різновидів породи – короткошерсті та жорсткошерсті вижли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *