Австралійські рибалки впіймали оселедцевого короля завдовжки понад 3 метри

На островах Тіві, що в Австралії, під час нічної риболовлі місцеві рибалки впіймали рідкісного оселедцевого короля (Oarfish) – одну з найзагадковіших глибоководних риб у світі, про це повідомляє Kids News.

Унікальний улов стався під час чартерної риболовлі під керівництвом шкіпера Кертіса Петерсона з компанії Tiwi Islands Adventures. Виловлений оселедцевий король вражає своїми розмірами та екзотичним виглядом – довге сріблясте тіло, велетенські очі розміром з тарілку та характерна голова, що нагадує кінську, зробили цю рибу справжньою сенсацією в соціальних мережах.

“За всю мою практику це перший випадок, коли комусь вдалося впіймати живого оселедцевого короля в наших водах. Зазвичай їх знаходять уже мертвими на березі”, – поділився спостереженням Алекс Юліус, оглядач з риболовлі NT News.

Оселедцевий король – це глибоководний вид, що зазвичай мешкає на глибині до 1000 метрів та живиться планктоном. В японській культурі цю рибу називають “Рибою Судного дня”, вважаючи її появу біля поверхні води передвісником природних катаклізмів.

Читайте також: Українські рибалки посіли четверте місце на Чемпіонаті світу з ловлі хижої риби

Фотографія незвичайного улову, розміщена на сторінці Fishing Australia TV у Facebook, викликала жваве обговорення – деякі користувачі навіть припустили, що знімок створений штучним інтелектом, настільки неймовірним виглядає цей представник глибин.

Попри вражаючий зовнішній вигляд, фахівці зазначають, що оселедцевий король не становить гастрономічної цінності через желеподібну консистенцію м’яса. Однак цей улов має величезне значення для науки, оскільки дозволить дослідникам краще вивчити цей маловідомий вид.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *