ЗМІСТ

Поєднання м’яса дичини та ароматів лісу створює неперевершений смак, який здатен подарувати справжнє гастрономічне задоволення любителям оригінальних страв. Майстерно приготований бургер з дичиною та домашнім соусом із черемші може стати родзинкою будь-якого мисливського застілля чи сімейного пікніка. Про це повідомляє Мисливська асоціація федеральної землі Нижня Саксонія, Німеччина.
“Цей бургер приносить природу на тарілку – дикий, свіжий і домашній. Незалежно від того, готуєте ви на грилі чи на сковороді – цей бургер є всім, тільки не звичайним”, – зазначають німецькі мисливці, які рекомендують цей рецепт для приготування в домашніх умовах.
Інгредієнти для чотирьох бургерів
Для приготування соковитих котлет з дичини вам знадобиться:
- 800 г фаршу з дичини (олень, козуля або дикий кабан)
- 2 чайні ложки гірчиці
- 2 столові ложки дрібно нарізаної цибулі
- Сіль, перець
- 1/2 чайної ложки чебрецю
- Дрібка меленого ялівцю
- За бажанням: трохи мисливського бульйону або соусу Ворчестер
Для домашнього песто з черемші:
- 150-200 г свіжої черемші
- 80 г смажених кедрових або волоських горіхів
- 80 г свіжонатертого пармезану
- 150-180 мл оливкової олії
- 1-2 чайні ложки лимонного соку
- Сіль і перець
Додатково:
- 4 булочки для бургерів (наприклад, бріош або домашні від пекаря)
- 4 скибочки пікантного сиру (гірський сир, чеддер, козячий сир або моцарела буффало)
- Червона цибуля кільцями
- Жменя руколи або диких трав
- Кружальця помідора
- За бажанням: майонез з журавлиною, карамелізована цибуля, бекон
Приготування
“Черемшу грубо нарізати, змішати з іншими інгредієнтами в блендері або розтерти в ступці до кремоподібної консистенції. Перелити в банку, зверху залити оливковою олією”, – радять фахівці з асоціації.




Для котлет фарш із дичини слід змішати з гірчицею, цибулею та спеціями, сформувати 4 однакових за розміром котлети та дати їм трохи відпочити.
Обсмажувати або запікати котлети рекомендується в топленому маслі на сковороді або на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку – зовні хрустка скоринка, всередині соковитий і рожевий м’якуш.
Читайте також: Ніжний стейк з козулі: секрети ідеального приготування на грилі
Для складання бургера підсмажте булочки, нижню половину змастіть песто з черемші. Далі викладайте шарами: котлета, сир, помідор, цибуля та рукола. За бажанням можна додати майонез із журавлиною або хрусткий бекон.
“Бургер з дичиною – це не просто їжа, це спосіб насолодитися дарами природи та відчути справжній смак лісу. Він ідеально підходить для весняного пікніка або особливої вечері з друзями”, – підсумовують німецькі мисливці.