Бургер з дичиною та соусом із черемші – неповторне поєднання смаків дикої природи

Поєднання м’яса дичини та ароматів лісу створює неперевершений смак, який здатен подарувати справжнє гастрономічне задоволення любителям оригінальних страв. Майстерно приготований бургер з дичиною та домашнім соусом із черемші може стати родзинкою будь-якого мисливського застілля чи сімейного пікніка. Про це повідомляє Мисливська асоціація федеральної землі Нижня Саксонія, Німеччина.

“Цей бургер приносить природу на тарілку – дикий, свіжий і домашній. Незалежно від того, готуєте ви на грилі чи на сковороді – цей бургер є всім, тільки не звичайним”, – зазначають німецькі мисливці, які рекомендують цей рецепт для приготування в домашніх умовах.

Інгредієнти для чотирьох бургерів

Для приготування соковитих котлет з дичини вам знадобиться:

  • 800 г фаршу з дичини (олень, козуля або дикий кабан)
  • 2 чайні ложки гірчиці
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної цибулі
  • Сіль, перець
  • 1/2 чайної ложки чебрецю
  • Дрібка меленого ялівцю
  • За бажанням: трохи мисливського бульйону або соусу Ворчестер

Для домашнього песто з черемші:

  • 150-200 г свіжої черемші
  • 80 г смажених кедрових або волоських горіхів
  • 80 г свіжонатертого пармезану
  • 150-180 мл оливкової олії
  • 1-2 чайні ложки лимонного соку
  • Сіль і перець

Додатково:

  • 4 булочки для бургерів (наприклад, бріош або домашні від пекаря)
  • 4 скибочки пікантного сиру (гірський сир, чеддер, козячий сир або моцарела буффало)
  • Червона цибуля кільцями
  • Жменя руколи або диких трав
  • Кружальця помідора
  • За бажанням: майонез з журавлиною, карамелізована цибуля, бекон

Приготування

“Черемшу грубо нарізати, змішати з іншими інгредієнтами в блендері або розтерти в ступці до кремоподібної консистенції. Перелити в банку, зверху залити оливковою олією”, – радять фахівці з асоціації.

Для котлет фарш із дичини слід змішати з гірчицею, цибулею та спеціями, сформувати 4 однакових за розміром котлети та дати їм трохи відпочити.

Обсмажувати або запікати котлети рекомендується в топленому маслі на сковороді або на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку – зовні хрустка скоринка, всередині соковитий і рожевий м’якуш.

Читайте також: Ніжний стейк з козулі: секрети ідеального приготування на грилі

Для складання бургера підсмажте булочки, нижню половину змастіть песто з черемші. Далі викладайте шарами: котлета, сир, помідор, цибуля та рукола. За бажанням можна додати майонез із журавлиною або хрусткий бекон.

“Бургер з дичиною – це не просто їжа, це спосіб насолодитися дарами природи та відчути справжній смак лісу. Він ідеально підходить для весняного пікніка або особливої вечері з друзями”, – підсумовують німецькі мисливці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *