Про необхідність перенесення початку сезону полювання в області заявив Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук. Зайнятися улюбленою справою мисливці зможуть на два тижні пізніше. У випадку зниження температурного режиму, сезон полювання відкриють відповідно до терміну, йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.
Про наслідки підвищення температури та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій говорили сьогодні під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук наголосив на важливості інформування жителів Прикарпаття щодо дотримання правил поводження у спекотні періоди та про дотримання санітарних норм.
«Першочерговим завданням сьогодні є убезпечити громадян від харчових отруєнь, сонячних та теплових ударів, а також упередити виникнення надзвичайних ситуацій. Для цього через засоби масової інформації потрібно активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо обов’язкового дотримання правил пожежної безпеки, введення обмежень дорожнього руху та поведінки людей в умовах аномальної температури», – зазначив Олег Гончарук.
За результатами наради, Олег Гончарук дав доручення керівникам відповідних служб області. Зокрема, йшлося про посилення контролю за місцями масового відпочинку на водних об’єктах області та забезпечення дотримання на них громадського порядку. Дано доручення підтримувати у готовності сили і засоби, що залучаються для гасіння пожеж у природних екосистемах, особливу увагу приділити готовності пожежно-рятувальних автомобілів підвищеної прохідності, інженерної та спеціальної техніки; обмежити час перебування на сонці дітей, які проводять відпочинок в стаціонарних відпочинкових закладах області, утримуватись від екскурсій та походів; посилити контроль за виконанням вимог розпорядження облдержадміністрації від 31.05.2013 року № 354 «Про обмеження руху великогабаритного автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування області у період підвищеної температури повітря»; попередити керівників та власників закладів харчування, де проводяться масові заходи, про необхідність дотримання санітарних норм та правил, технології приготування страв, гігієни обслуговування персоналу; заборонити реалізацію на ринках області при відсутності холодильного обладнання продуктів харчування, що потребують дотримання температурного режиму; звернути особливу увагу щодо прийому медичними закладами області хворих із серцево-судинними захворюваннями та хворих, які проходять гемодіаліз.