Алкоголь на кухні – Ось смачний рецепт оленини з коньяком.
Підходить для холодної пори року: гуляш з оленини
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ 4 ОСІБ
- 1 велика цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1,2 кг гуляшу з оленини
- 1 столова ложка топленого масла
- сіль, перець
- 1 ч.л. солодкої паприки
- 150 мл + 1 ст.л. коньяку
- 800 мл бульйону з оленини
- 2 ст.л. гірчиці Rotisseur (зерниста гірчиця)
- 1 ст.л. борошна
- 200 мл вершків
- 3 стебла петрушки
- цукор
Чистимо та подрібнюємо цибулю та часник. Гуляш обсушити. Розігріваємо топлене вершкове масло у сковороді та підрум’янюємо оленину порційно. Посолити та поперчити.
Повертаємо всю оленину в сковороду і обсмажуємо з цибулею і часником близько п’яти хвилин. Додати паприку.
Влити 150 мл коньяку та бульйону і тушкувати на повільному вогні близько 1,5 години.
Змішайте гірчицю, борошно та вершки до однорідної консистенції і додайте в гуляш.
Довести до кипіння і варити під кришкою близько 5 хвилин. Додайте 1 ст.л. коньяку і тушкуйте під кришкою ще 5 хвилин. Петрушку миємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо листя.
Додаємо петрушку в гуляш і перемішуємо. Посолити, поперчити та покласти цукор. Подавати з хлібними галушками та червонокачанною капустою.