Позначка: нерест

Температура води є ключовим фактором, що визначає початок нересту для різних видів риб у водоймах України. Діапазон цих показників вражає – від 4°C для найбільш холодолюбних видів до 20°C для теплолюбних мешканців наших водойм.

Співробітники Інституту рибного господарства, екології моря та океанографії (ІРГЕМО) виявили, що аномально високі температури води на початку березня можуть спричинити більш ранній, ніж зазвичай, початок нересту більшості видів риб у водоймах Одеської області.

Про особливості нерестової заборони на вилов водних біоресурсів, який стартує у квітні, інформує Держрибагентство. У відомстві переконують, що нерестова заборона – це необхідна міра сучасності для охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах. Держрибагентством вже розпочало активну підготовку

Вже 3 рік поспіль в Україні з 1 квітня до 15 червня діє «сезон тиші». Вперше сезон тиші було оголошено з 1 квітня 2016 року. Відтак Законом України від 09.04.2015 року № 322-VIII «Про внесения змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» встановлено, що у період масового

Про нерест та «Сезон Тиші» пише Голова Іршавської районної організації УТМР – Іван Барнак. Нерест риби – особливий період в житті водних мешканців. Самки випускають ікру в воду, на дно або на рослини, а самці риби в цей час запліднюють її молочком – насіннєвою рідиною. Ікринки і личинки риби, що вилупляться