Знімемо шкіру з вальдшнепа – готуємо кулінарний шедевр
От принесли Ви з полювання вальдшнепа і думаєте, що з нього приготувати. Зробити це можна як в домашніх умовах, так і одразу після вдалого полювання.
Для приготування одного вальдшнепа Вам потрібні такі інгредієнти:
шматочок сала – 100 гр;
ялівцеві ягоди – 1 ч ложка;
кухонна сіль – 1 ч ложка;
чорний перець горошок – 20 горошин;
петрушка зелена або суха;
лимонна цедра, від одного лимона.
Розпочнемо готувати наш кулінарний шедевр із того, що візьмемо тушку, очистимо її і розпатраємо. Печінку та серце відкладемо, вони потім ще пригодяться.
Наступне, що нам доведеться зробити – зняти шкіру з вальдшнепа. Знімається вона, так: стягується в напрямку шиї, водночас легенько її підрізаємо. Та шкіру повністю не знімаємо, а залишаємо біля шиї.
Прийшла черга перцю та ялівцевої ягоди, їх розтовчемо разом. Тепер додамо в суміш сіль, перемішаємо все це. Цією приправою натремо тушку вальдшнепа. Якщо ви це зробили, то приступайте до наступного етапу, накладайте тоненькі скибочки сала, а поверх всієї цієї смакоти натягніть шкіру. Щоб не втрати смачний сік, заправте її в грудку, а тушку обв’яжіть товстою ниткою. Зробивши це обсмажуйте тушку з усіх сторін на вершковому маслі в сковорідці. Обжаривши вальдшнепа залийте тушку сметаною і дайте 15-20 хвилин страві прожаритися.
Печінку та серце, які ми відклали в сторону тепер також використаємо для приготування дуже смачної і делікатесної страви.
Так, ріжемо печінку та серце на дрібні шматочки, додаємо петрушку і цедру одного лимона (потрібно натерти на дрібній терці). Все це ретельно перемішайте і посоліть і підсмажуйте протягом 10 хвилин на вершковому маслі.
P.S.: Якщо готову обсмажену печінку та серце намазати на шматочок чорного хліба то вийде дуже смачна страва.
Смачного!