Володимир Рибалка: популяцію дикого кабана на Черкащині хочуть довести до мінімальної

wild-boar-5Через те, що на Черкащині та й залом в Україні почастішали спалахи африканської чуми свиней в регіоні потрібно проводити депопуляцію дикого кабана. Про це розповів головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Рибалка, повідомляє УНН-Центр.
“Сезон полювання на дикого кабана закінчився у грудні. Але по деяким мисливським господарствам до кінця січня було продовжено полювання на самця кабана та його молодняк, що здатний до самостійного існування. На самок в будь-якому випадку полювання вже заборонено, бо вони до цього часу вже поросні”, – повідомив Володмир Рибалка.
Поки що він не назвав підсумки сезону полювання, оскільки мисливські господарства продовжують звітуватися перед управлінням, тож результати сезону стануть відомі після 20 лютого.
“Користувачі мисливських угідь за погодженням з управлінням лісового та мисливського господарства та з управлінням екології та природних ресурсів Черкаської ОДА вже розробляють нові ліміти використання диких тварин. Їх ще треба буде затвердити в Мінекології. Але через африканську чуму щільність дикого кабана треба довести до мінімальної”, – сказав головний мисливствознавець області.
– Станом на початок 2016 року в області налічувалось 2 529 кабанів. Як для нашої області, це досить багато, –стверджує Володимир Рибалка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *