Польща: Фотопастка зафіксувала напад ведмедя на екоактивіста в Бещадах (ФОТО)

Фотопастка, встановлена ​​навпроти барлоги, зафіксувала напад хижака на людину в Бещадах.

– Фотопастка зафіксувала напад ведмедя на екоактивіста. Він хотів довести, що лігво порожнє, тому що лісники знищили його місце проживання. Іронія долі – псевдоекологи атакували лісників, ГОПР та поліцейських, а тепер ці люди рятують їм життя, – написав на платформі X Міхал Гзовський, речник Держлісів.

– У неділю, 12 листопада, після 17 години до Лютовиського лісництва надійшла інформація про небезпечну подію, яка сталася поблизу села Гульське. Ведмідь напав на людину в лісі, неподалік від відомої та контрольованої барлоги, завдавши своїй жертві численні тілесні ушкодження. Другий учасник інциденту не постраждав і викликав допомогу, завдяки чому постраждалого доставили до лікарні – інформує Лютовиське лісництво.

Барлогу в цьому місці виявив лісничий у січні 2023 року. Тоді ведмедів там не виявили. З травня, тобто після періоду сплячки, на цій ділянці проводили селекційні роботи, за винятком території навколо барлоги.

– У серпні цього року ми отримали лист від Ініціативи «Дикі Карпати» та Фундації «Сила лісу» про необхідність негайного призупинення всіх лісогосподарських заходів у цьому лісництві. Водночас у серпні Регіональна дирекція охорони навколишнього середовища в Жешуві отримала заявку від активістів про створення охоронної зони навколо барлоги ведмедя. Відповідно до рекомендацій регіонального управління охорони навколишнього середовища, роботи в цьому підрозділі були завершені до 31 жовтня та встановлено фотопастку для спостереження за територією навколо барлоги, – повідомляє Лютовиське лісництво.

Як додають лісівники:

– Активісти ІДК чудово знали, що процедура створення зони триває. На жаль, у неділю ввечері, 12 листопада, вони порушили спокій тварини, що ночує, спровокувавши драматичну ситуацію, учасниками якої стали самі. Я хотів би наголосити на тому, що оскільки вони самі подали заявку на створення зони, то вони повинні дотримуватися правил, які випливають із цієї ситуації.

Лісівники нагадують про правила поведінки у місцях перебування диких тварин та заборону їх турбувати, особливо щодо ведмедів, які готуються до зимового відпочинку.

Один коментар до “Польща: Фотопастка зафіксувала напад ведмедя на екоактивіста в Бещадах (ФОТО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *