Валерій Мурга: “Лісівники, причетні до ситуації з застреленою риссю – звільнені”

nayckavsh-fakti-pro-ris-osoblivost-legendi_221Про те, чи покарані лісівники, причетні до вбивства червонокнижних тварин, розпитували днями журналісти під час прес-конференції начальника Закарпатського ОУЛМГ Валерія Мургу.

Питання господарвання в закарпатських лісах, у тому числі мисливства, обговорювали днями під час прес-конференції журналісти разом із керівництвом закарпатського лісового управління.

Так, зі слів В. Мурги, лісничий, що причетний до вбивства рисі, звільнений, “…хоча сьогодні він і намагається доказувати, що то фото було зроблено 5 років тому… Яка різниця, коли? Питання було принциповим: був учасником процесу, значить, не місце на цій роботі. На території того регіону закрите полювання через відповідні порушення взагалі. Був звільнений і головний лісничий, і єгер у лісгоспі після браконьєрства на оленя. Є ще три матеріали, де були зафіксовані факти браконьєрства, в тому числі в Сваляві, по всіх передані справи до правоохоронних органів”.

В. Мурга каже, що звільнений у справі “по рисі” лісничий оскаржує своє звільнення. “Люди, які були причетні до фото і ситуації з риссю – всі звільнені! Якщо навіть вони говорили про рись, збиту автівкою, вони мали про це повідомити! Тому тут – без варіантів”.

Нагадаємо також, що 14 листопада 2017 року правоохоронці розпочали перевірку за фактом виявлення в соцмережах фото з убитими тваринами, полювання на яких заборонено на Закарпатті та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 ККУ, тобто незаконне полювання.

Таке правопорушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Джерело: uzhgorod.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *