Німецька Асоціація мисливців (DJV) опублікувала перші результати національного опитування щодо іміджу мисливства. Згідно з цими даними, нині 84 відсотки німців вважають домашню дичину здоровою і природною. Це на 20% більше, ніж у 1999 році. Більше половини респондентів (55%) заявили, що їли дичину впродовж року. Майже чверть німців готують самі дичину – це на 29 відсотків більше, ніж у 2008 році. Більшість споживачів (51%) їдять страви з дичини в ресторанах. 35% опитаних купують оленину в м’ясній крамниці або безпосередньо у мисливців. Незалежний інститут IfA Marktforschung Bremer&Partner опитали 1000 респондентів навесні 2020 року.
Як і раніше, 40% німців вважають, що дичину важче приготувати, ніж звичайне м’ясо, що трохи менше, ніж у попередньому опитуванні в 2017 році (42%). М’ясо козулі, кабана чи оленя обробляється так само легко, як і м’ясо яловичини або домашньої свині.
На сайті wild-auf-wild.de можна знайти більше 300 простих рецептів домашнього приготування з дичини.
За допомогою системи пошуку цього ресурсу, німці можуть знаходити ресторани, де готують страви з дичини, а також постачальників свіжого м’яса диких тварин, які знаходяться найближче до користувача.
Ця база даних тепер включає більше 4000 адрес.
Джерело: “Лісовий і мисливський журнал”