На Тернопільщині заготовляють корми на зиму для диких тварин
Щоб лісовим мешканцям було чим підкріпитися взимку, лісогосподарські підприємства турбуються про це вже тепер. Роблять це лісівники з метою збереження популяції фауни у зимовий період, адже в засніжені та морозні зими погіршуються умови добування корму, і це призводить до надмірного виснаження диких тварин. Про це повідомляє прес-служба Тернопільського ОУЛМГ.
Віники заготовляють з різних порід дерев та рослин, а саме: кропива, липа, береза, верба, осика, дуб.
Кормові віники після зв’язування висушують в процесі сушки віники замочують 1-2 рази в 10% розчинів кам’яної солі, після висихання їх розміщують на горищах або в спеціальних приміщеннях, які обов’язково повинні провітрюватися. Одночасно проводиться заготівля сіна та коренеплодів.
Підгодівля диких тварин розпочинається у зимовий період, початок і закінчення його, визначається у залежності від конкретних кліматичних умов – як правило, початок це тоді, коли випадає перший сніг і триває 100-120 днів. Лісівники підгодовують дичину, викладаючи заготовлені корми. Така допомога дозволить звірині успішно перезимувати та привести навесні здорове молоде потомство.