Близько 70% мисливців Хмельницької облорганізації УТМР захищають Україну в лавах Сил оборони

Близько 70% мисливців Хмельницької обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР) наразі мужньо боронять нашу країну в лавах Сил оборони України. Про це повідомив голова організації Григорій Сагайдак на сторінці товариства у Facebook.

Попри те, що значна частина членів організації зараз на передовій, Хмельницька облорганізація УТМР продовжує працювати та розвиватися. Зокрема, нещодавно в Чемеровецькій районній організації УТМР збудували новий вольєр площею 8,5 га для розведення плямистих оленів.

“Наша організація, не зважаючи на скрутну ситуацію в Товаристві, продовжує працювати. Ми, навіть, намагаємось розвиватись”, – зазначив Григорій Сагайдак.

За його словами, організація вже придбала в Київській області та завезла у новий вольєр 10 особин плямистих оленів – 9 самок і одного самця. Очікується, що за місяць-два шість самок приведуть потомство, яке згодом планують випустити на волю.

Читайте також: На Хмельниччині відбудеться виставка мисливських собак

Окрім розведення оленів, організація займається заготівлею кормів на зиму, охороною угідь та проведенням обліків дичини. В угіддях організації спостерігається збільшення чисельності кабана, козулі, зайця та пернатої дичини, водночас зросла і кількість хижаків.

“Все, чим ми зараз займаємось, ми робимо задля того, щоб зберегти Товариство для наших воїнів та для наших нащадків”, – підкреслив Григорій Сагайдак.

Читайте також: 100 тисяч мисливців у складі ЗСУ визволяють Україну від окупантів

Створення нового вольєру та завезення плямистих оленів є прикладом того, як Хмельницька облорганізація УТМР, незважаючи на виклики воєнного часу та відсутність значної частини членів, продовжує розвивати мисливське господарство та дбати про збереження природних ресурсів краю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *