Словацькі мисливці організовують серію пізнавальних заходів для дітей та громадськості

Словацька мисливська палата (Slovenská poľovnícka komora) анонсувала на своїй сторінці у Facebook цілу низку пізнавальних заходів для дітей та громадськості заходів, спрямованих на популяризацію мисливства, сокільництва та екологічної освіти серед дітей і широкої громадськості.

Вже цими вихідними у різних регіонах Словаччини відбудуться цікаві програми, організовані місцевими мисливськими об’єднаннями. Зокрема, в Клобушіце на відвідувачів чекають інтерактивні ігри, вікторини та майстер-класи від досвідчених мисливців та сокольничих. У Спішська Бистра та Пряшеві діти зможуть взяти участь у пізнавальних квестах, конкурсах, дізнатися більше про фауну рідного краю, основи мисливського ремесла та сокільництва. Любетова та Леваре запрошують на виставки мисливських трофеїв, фотографій дикої природи та знарядь сокільничого мистецтва.

Родзинкою цих вихідних стане Мисливський день в курортному комплексі Лучки, де окрім традиційних розваг та активностей для всієї родини, відвідувачі зможуть поспостерігати за роботою сокольничих та дізнатися більше про цей старовинний промисел.

Читайте також: Єгері провели вихованцям Вищедубечанського учнівського лісництва практичне заняття в мисливських угіддях (ФОТО)

Протягом наступного тижня словацьких дітлахів та їхніх батьків чекають не менш захоплюючі події: 20 червня відбудеться пізнавальна прогулянка “Остролуцьким лісом” з розповідями про місцеву фауну та сокільничі традиції регіону. На вихідних – Дитячі дні святого Губерта в Музеї у Святому Антоні з театралізованими постановками, середньовічними забавами та знайомством з хижими птахами. Завершить череду заходів програма “Мисливці – дітям” у місті Крупіна, де маленькі гості зможуть поспілкуватися з досвідченими мисливцями та сокольничими, послухати цікаві історії та легенди.

Організовуючи подібні заходи, словацькі мисливці не лише популяризують своє ремесло та давні традиції, а й виховують у молодого покоління любов та повагу до природи, вчать дбайливому ставленню до навколишнього середовища. Такі ініціативи заслуговують на увагу та наслідування і можуть стати гарним прикладом для українських колег після нашої перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *