Німеччина зберігає виняток для мисливських собак щодо купірування хвостів

Федеральна Рада Німеччини відхилила пропозицію щодо заборони купірування хвостів у мисливських собак. Про це повідомляє Німецька мисливська асоціація (DJV).

5 липня 2024 року верхня палата парламенту Німеччини проголосувала проти рекомендації свого аграрного комітету, який пропонував заборонити цю практику. Німецька мисливська асоціація та Асоціація мисливських собак (JGHV) вітають це рішення.

Читайте також: Укрзалізниця планує оновити правила перевезення тварин: що це означає для власників мисливських собак

Мисливські організації наголошують, що купірування хвостів у цуценят мисливських порід здійснюється виключно з метою захисту здоров’я собак. Довгий хвіст може призвести до серйозних травм під час полювання через зламані дерева, ожину, терен або очерет.

Варто зазначити, що в Україні також в комітеті розглядається законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою приведення їх у відповідність до вимог Європейської конвенції про захист домашніх тварин. Проєкт закону №11328 від 07.06.2024 передбачає заборону хірургічних операцій для зміни зовнішнього вигляду домашньої тварини, включаючи купірування хвостів, за винятком медичних показань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *