Британець Натан Гейлс встановив олімпійський рекорд у стендовій стрільбі

На Олімпійських іграх 2024 року в Парижі британський стрілець Натан Гейлс здобув золоту медаль у трапі, встановивши новий олімпійський рекорд. Про це повідомляє The Guardian.

28-річний спортсмен з Кенту вразив 48 мішеней з 50 можливих, перевершивши срібного призера Ци Їна з Китаю на чотири постріли. Бронзову нагороду виборов Жан П’єр Брол Карденас з Гватемали.

“Бути в цій позиції – це те, про що я мріяв з дитинства, відколи почав стріляти з родиною. Це завжди було моєю мрією, тому мати можливість приїхати сюди і довести справу до кінця – це просто нереально”, – поділився емоціями Гейлс після перемоги.

Варто зазначити, що це дебютний виступ британця на Олімпійських іграх. Раніше він здобув золото на Кубку світу в Лонато (Італія) у 2023 році та срібло на чемпіонаті світу в Осієку (Хорватія) у 2022 році.

Натан Гейлс розпочав займатися стендовою стрільбою у п’ятирічному віці разом з батьком. У 2014 році він перейшов до олімпійського трапу з мрією потрапити на Олімпійські ігри.

Читайте також: Кубок захисника України зі стендової стрільби відбудеться у Львові

Спортсмен віддав шану своєму покійному тренеру Кевіну Гіллу: “Ми розпочали цей шлях разом, на жаль, нам не вдалося завершити його разом. Але я впевнений, що він був би дуже, дуже гордий”.

Ця перемога стала третьою золотою медаллю для збірної Великої Британії на Олімпіаді в Парижі.

Один коментар до “Британець Натан Гейлс встановив олімпійський рекорд у стендовій стрільбі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *