Українські кінологи взяли участь у міжнародних випробуваннях німецьких ягдтер’єрів в Австрії

25 серпня 2024 року в австрійському місті Шальхен відбулися 29-ті міжнародні випробування “Робота після пострілу” (IPAndS) для німецьких ягдтер’єрів. Захід був організований Міжнародним союзом німецьких ягдтер’єрів (IV-DJT) та австрійським клубом породи.

У випробуваннях взяли участь 18 собак з різних країн, з яких 15 пройшли всі етапи. Судді оцінювали роботу тер’єрів у кількох дисциплінах, включаючи слухняність, вільне переслідування, вільне укладання та постріл, пошук по кров’яному сліду, подача кролика та пернатої дичини, пошук втраченої дичини, робота на воді та витягування лисиці з нори.

За результатами випробувань:

  • 8 собак отримали перший приз
  • 2 собаки – другий приз
  • 1 собака – третій приз
  • 7 собак не пройшли випробування

Найкращі результати показали:

  1. Asterix vom Kreisberg (Німеччина) – 136 балів
  2. Olga aus dem Ries (Німеччина) – 136 балів
  3. Hexe Baltia (Австрія) – 132 бали

Україну на заході представляв Анатолій Дем’яненко, президент Всеукраїнського клубу німецького ягдтер’єра. Він виступив у ролі міжнародного судді, оцінюючи роботу собак разом з колегами з Австрії, Німеччини та Швейцарії.

“Це була чудова можливість побачити роботу кращих представників породи та обмінятися досвідом з колегами з інших країн”, – прокоментував Анатолій Дем’яненко. “Незважаючи на складну ситуацію в Україні, ми продовжуємо розвивати породу та представляти нашу країну на міжнародній арені”.

Читайте також: Випробування німецьких ягдтер’єрів відбулися на Кіровоградщині

Окрім випробувань, програма заходу включала засідання Міжнародного клубу німецького ягдтер’єра та виставку собак, на якій було представлено 12 тер’єрів.

Один коментар до “Українські кінологи взяли участь у міжнародних випробуваннях німецьких ягдтер’єрів в Австрії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *