Небезпечна серія нападів вовків у індійському штаті Уттар-Прадеш

У районі Бахраїч індійського штату Уттар-Прадеш продовжується серія небезпечних нападів вовків на людей, внаслідок яких загинуло щонайменше 9 осіб, переважно дітей. Про це повідомляє Times of India.

Останній трагічний випадок стався 3 вересня, коли вовк напав на 5-річну дівчинку Афсану, яка спала поруч з бабусею. Дитину вдалося врятувати завдяки швидкій реакції родичів та сусідів, проте вона отримала серйозні травми. Це вже третій напад хижаків за останні 24 години – напередодні вовки вбили 2,5-річну дівчинку та поранили двох жінок.

За даними місцевої влади, з березня цього року в регіоні зафіксовано 9 смертельних випадків від нападів вовків, з них 8 жертв – діти. Ще 20 осіб отримали поранення. Найбільше постраждало населення близько 35 сіл у районі Махсі.

Для вирішення проблеми влада мобілізувала понад 150 поліцейських та 25 команд лісового департаменту. Застосовуються дрони та камери для відстеження переміщень хижаків. Чотирьох вовків вже вдалося спіймати, проте двоє все ще залишаються на волі.

Експерти припускають, що причиною агресивної поведінки вовків могла стати повінь на річці Гхагхара, яка змусила тварин покинути звичні місця проживання. Також розглядаються версії про гібридизацію вовків з собаками та можливе захворювання тварин на сказ.

Читайте також: У США грізлі напав на мисливця під час полювання на лося (ВІДЕО)

Місцеві жителі скаржаться на недостатню увагу влади до проблеми та вимагають рішучіших дій. У селах створюються добровільні патрулі для захисту від нападів. Люди змушені встановлювати двері у будинках, які раніше залишалися відчиненими.

Ситуація залишається напруженою, влада закликає населення дотримуватися правил безпеки та не виходити з домівок без нагальної потреби, особливо вночі. Операція з відлову небезпечних хижаків триває.

Один коментар до “Небезпечна серія нападів вовків у індійському штаті Уттар-Прадеш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *