Лісова пожежа на Волині змушує тварин покидати домівки (ФОТО)

На Волині сталася перша цього року масштабна лісова пожежа, яка завдала значної шкоди екосистемі та змусила диких тварин покинути свої домівки, про це повідомляє Поліський лісовий офіс у Фейсбук.

Пожежа розпочалася вночі у важкодоступній болотистій місцевості. Незважаючи на швидке реагування завдяки системам відеоспостереження, суха вітряна погода сприяла швидкому поширенню вогню. На боротьбу з вогнем було мобілізовано значні сили: 72 працівники лісових господарств, 7 пожежних автомобілів, трактори, а також 40 рятувальників ДСНС з 5 одиницями техніки та місцеві добровільні пожежні команди.

Особливо вражаючими є фотографії диких тварин, зокрема лосів, які змушені блукати по випаленій території, що ще недавно була їхнім домом. Ці кадри яскраво демонструють трагічні наслідки пожежі для лісової фауни.

За попередніми даними, причиною пожежі став навмисний підпал. Вогонь виник у глибині лісу, куди зазвичай люди не заходять, що вказує на зумисні дії зловмисників.

Наразі пожежу локалізовано, але ситуація залишається напруженою. Лісівники продовжують гасити точкові загоряння та патрулювати територію. Загрозу найближчим населеним пунктам вдалося ліквідувати, проте через тривалу суху погоду ризик нових спалахів залишається високим.

Читайте також: Міжгірський професійний коледж продовжує набір майбутніх лісників, єгерів

Ця подія підкреслює важливість відповідального ставлення до природи та необхідність посилення заходів з охорони лісів. Вона також нагадує про критичну потребу у розвитку якісної лісової дорожньої інфраструктури для швидкого реагування на подібні надзвичайні ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *