У Латвії здобуто лося з рогами в 307,4 бали CIC

Фото з альбому Art Lamb

У Латвії, в Евельській волості Валмієрського краю, мисливцем із Сербії було здобуто лося з рогами, які за попередніми оцінками набрали 307,4 бали за шкалою CIC. Цей трофей увійшов до топ-30 найкращих трофеїв лося всіх часів у країні, про це повідомляє латвійський портал Medibam.lv.

Полювання відбулося на території мисливського колективу “Дуканс” під керівництвом місцевого мисливця Артіса Ламби. За його словами, цей лось вже рік мешкав у їхніх угіддях, які межують з великим Седським болотом – ідеальним місцем для проживання цих величних тварин.

“Ми не полюємо заради м’яса. Намагаємося полювати селективно, а не на першу-ліпшу тварину, яка трапляється,” – розповідає Артіс Ламба. Він підкреслює важливість створення сприятливих умов для дикої природи, зокрема, забезпечення тварин сіллю взимку та збереження природних місць їх проживання.

Сербський мисливець, який здобув трофей, до цього провів понад 20 днів на полюванні на лосів в інших країнах, але безрезультатно. В Латвії ж йому пощастило вже наступного ранку після прибуття.

Фото з альбому Art Lamb

Полювання розпочалося о 5 ранку. Мисливці повільно просувалися лісом, прислухаючись до звуків природи. Близько 6 години вони почули звуки боротьби двох лосів. “Здавалося, ніби працює харвестер! Гість був майже без дихання від хвилювання!” – згадує Артіс.

Використовуючи спеціальні звукові приманки, мисливцям вдалося привабити лося на відстань пострілу. Тварина наблизилася до них на 50 метрів, і сербський мисливець зробив два постріли, після яких лось упав.

Читайте також: Польський рибалка встановив новий світовий рекорд з вилову коропа

Артіс Ламба зазначає, що не шкодує про те, що не він особисто здобув цей трофей: “Я ж також був частиною цієї пригоди, я повною мірою насолодився моментом полювання. Гість був у захваті, і я відчуваю величезне задоволення від того, що латвійська природа подарувала нам такі фантастичні миті!”

Це полювання не лише принесло рекордний трофей, але й продемонструвало важливість збалансованого підходу до управління популяцією диких тварин та розвитку мисливського туризму в Латвії.

Нагадуємо, що в Україні лось внесений до Червоної книги і полювання на нього заборонено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *