На Прикарпатті ведмедиця напала на лісівника під час збирання грибів

На Прикарпатті стався небезпечний інцидент – ведмедиця з двома ведмежатами напала на лісівника, який збирав гриби. Чоловік отримав серйозні травми, але зміг врятуватися, про це повідомляє Галицький кореспондент.

Подія сталася 8 жовтня, коли працівник філії “Осмолодське лісове господарство” вирушив на “тихе полювання”. Під час збирання грибів чоловік несподівано натрапив на ведмедицю з двома малюками. Захищаючи своїх дитинчат, тварина атакувала лісівника.

Внаслідок нападу чоловік отримав множинні рвані рани рук та голови. Незважаючи на серйозні травми, йому вдалося втекти від розлюченої ведмедиці та самостійно дістатися до медичного закладу.

Читайте також: У Словаччині ведмідь напав на лісника, постраждалого госпіталізовано

“Чоловік поступив у лікарню ввечері 8 жовтня з множинними рваними ранами рук, голови. Спочатку перебував у реанімації, але зараз він у хірургічному відділенні. Стан чоловіка стабільний”, – повідомили в лікарні.

“При зустрічі з ведмедем зберігайте спокій і не пробуйте втікати. Найкраще – не обертаючись спиною до тварини, неспішно відходити на безпечну відстань. Не робіть різких рухів, не відганяйте хижака камінням чи палицею. Реакція тварини може бути непередбачуваною. Не залишайте після відпочинку у лісі харчі та сміття, щоб ведмеді не звикали до людської їжі”, – повідомляють у Карпатському лісовому офісі.

Фахівці також застерігають від спроб самозахисту при зустрічі з ведмедем: “Навіть якщо у вас є рушниця, сокира чи мисливський ніж, не факт, що вам вдасться завдати смертельної рани 400-кілограмовій тварині з доволі товстою шкірою. А поранений і розлючений ведмідь здатен убити людину одним ударом лапи”.

Варто зазначити, що це не перший випадок нападу ведмедів на людей у Прикарпатті. У попередні роки фіксували подібні інциденти в Рожнятівському, Косівському та Надвірнянському районах, один з яких закінчився трагічно.

За приблизними підрахунками, в українській частині Карпат проживає від 300 до 500 ведмедів.

За інформацією «Суспільне Івано-Франківськ» подія сталася поблизу села Кузьминець. Чоловік з травмами перебуває у медзакладі в Калуші.

Суспільному факт підтвердив голова Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок Михайло Лущак.

Чоловік наразі — у хірургічному відділенні Калуської центральної районної лікарні. Про це у коментарі Суспільному повідомив медичний директор стаціонарної допомоги медзакладу Ярослав Кінаш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *