На Черкащині розпочалася осіння кампанія з вакцинації диких тварин проти сказу

На території Черкаського та Золотоніського районів стартувала масштабна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, яка триватиме з 21 по 25 жовтня, про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

У профілактичних заходах задіяно 84 спеціальні бригади: 52 у Черкаському та 32 у Золотоніському районах. До складу бригад увійшли фахівці ветеринарних лікарень, представники органів місцевого самоврядування, а також працівники мисливських та лісових господарств.

Перед початком робіт усі учасники кампанії пройшли спеціальний інструктаж щодо біобезпеки та правил особистої гігієни для безпечного виконання поставлених завдань.

Читайте також: Фахівці Держпродспоживслужби пройшли навчання з діагностики сказу в Італії (ФОТО)

Важливою частиною кампанії стане подальший моніторинг ефективності вакцинації. Спеціалісти здійснюватимуть контроль поїдання розкладених принад із вакциною на 4-й, 8-й та 15-й день після їх розповсюдження.

Проведення такої імунізації є важливим профілактичним заходом, спрямованим на зменшення випадків захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними переносниками цієї небезпечної хвороби.

Один коментар до “На Черкащині розпочалася осіння кампанія з вакцинації диких тварин проти сказу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *