Лісівники та мисливці Онуфріївщини роблять все для того аби збільшувати поголів’я дичини в лісі

dxxusdcyxhlz6iz3jwdfaidtgМисливське господарство «Онуфріївський лісгосп» знаходиться в східній частині Кіровоградської області, на території Онуфріївського адміністративного району. Загальна площа господарства становить 3080 га, включаючи лісові масиви урочищ «Розсоховате», «Лозоватська дача» та прилеглі поля і пасовища. Сама природа поєднала фауну з лісом, адже життя більшості тварин у нашій місцевості нероздільне з лісом, який є для них надійною домівкою. І саме тут вони знаходять захист та основний корм. Мисливська фауна господарства досить багата та різноманітна і включає такі основні види тварин, як козуля, кабан, заєць-русак, лисиця, куниця лісова).
Робота єгерської служби розрахована на наявність достатньої природної кормової бази, заготівлю кормів та охорону угідь від шкідливих тварин та браконьєрів. Проведені в господарстві біотехнічні та господарські роботи дають позитивні результати в плані збільшення поголів’я мисливських тварин.
Протягом року єгерською службою підприємства споруджуються нові годівниці і солонці для тварин з одночасним ремонтом раніше збудованих. Ось і нещодавно було споруджено дві нові годівниці. Протягом зими постійно викладається заготовлене запашне сіно, фуражне зерно, коренеплоди, кормові віники, зернові снопики та сіль, в місцях підгодівлі диких звірів по мірі їх поїдання.
Без фауни ліс одразу втратить свою самобутність, стане просто масивом дерев, навіть якщо їх, дерев, буде багато. І добре, що лісівники та мисливці Онуфріївщини це розуміють і все роблять для того, аби збільшувати поголів’я всілякої звірини.
Михайло Косенко, головний лісничий ДП «Онуфріївський лісгосп»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *