Сьогодні в домашніх умовах приготуємо середню по важкості, але дуже смачну страву – бастурма. Готуватимемо її із оленини або із якоїсь іншої дичини, яка є у вашому холодильнику.
Процес приготування бастурми починається із засолювання. Шматки м’яса товщиною не більше трьох сантиметрів обвалюють у солі, складають в каструлю та закривають кришкою. Так м’ясо повинно простояти близько трьох тижнів в прохолодному місці. Після цього напівфабрикат промивають і вимочують 48 годин, кілька разів змінюючи воду. Потім необхідно приготувати спеції – підійдуть подрібнений часник, червоний перець, лавровий лист, коріандр, хмелі-сунелі, пажитник. Кашею з цих інгредієнтів необхідно втерти масажними рухами в м’ясо, після чого обваляти його в спеціях з усіх боків. Далі майже готовий продукт підвішується на гаки в прохолодному приміщенні і просушується протягом 15-25 днів. Для того щоб уникнути доступу комах можна шматки м’яса закрити марлею. Готову бастурму з оленя вживають, нарізавши тонкими, майже прозорими скибочками, не очищаючи від спецій. Продукт зберігається в холодильнику протягом 6-8 місяців.
Смачного!