Допоки мисливці збирають підписи під петицією про відкриття весняного полювання, браконьєри полюють на гусей

PM823image002Під час патрулювання території Глобинського району рейдовою бригадою з охорони державного мисливського фонду спільно з правоохоронцями затримано осіб, які незаконно відстрілювали диких гусей. Про це повідомляє Криниця мисливця з посиланням на Глобинський відділ поліції.
Подія сталася 22 березня між населеними пунктами Набережне і Бабичівка. 44-річний мешканець Кременчука разом із 23-річним жителем Кременчуцького району облаштували на полі два мисливські місця, які обладнали 18 гумовими муляжами гусей, а потім відстрелили 4 дикі гуски.
В ході огляду місця події працівники поліції також вилучили 2 мисливські рушниці.
Сума завданих збитків встановлюється. По даному факту проводиться перевірка.
Варто зазначити, що в Україні проводяться рейди по боротьбі із незаконним добуванням диких гусей і качок. Крім того, Криниця мисливця писала, що минулорічна електронна петиція, оприлюднена на офіційній інтернет-сторінці Президента України, яка ініціювала запровадження весняного полювання не знайшла відповідної підтримки серед мисливців. В той же час, наразі на сайті Президента оприлюднена нова петиція, яка має аналогічну мету. Проте, допоки під цією петицією не підпишеться 25 000 осіб і вона не буде розглянута, а питання весняного полювання врегульовано, полювання на птицю, наприклад, на гусей буде браконьєрством.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *