Готуємо просто, страви з дичини. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт приготування страви кабана. Будемо готувати : “М’ясо кабана з гірчицею”.
Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:
м’ясо кабана без кістки – 1,5 кг;
цибуля ріпчаста – 3 гол .;
помідори – 3 шт .;
перець болгарський – 2 шт .;
лимон – 1 шт .;
гірчиця – 2-3 ст. л .;
спеції для м’яса;
сир – 200 г;
майонез або сметана – 250 г;
цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Очищену цибулю нарізати півкільцями. Скласти її в скляний або емальований посуд.
Вичавити сік одного лимона і змішати його з цукром. Отриманою сумішшю полити цибулю і перемішати.
М’ясо порізати на плоскі порційні шматки, видаливши зайвий жир. Кожен шматок відбити з обох сторін.
Шматки м’яса кабана натерти спеціями для м’яса (я не солю). Потім кожен шматок натерти гірчицею і скласти в глибоку миску. Поставити цибулю і м’ясо в прохолодне місце на 30-40 хвилин.
Потім половину цибулі розкласти на велике деко. Зверху викласти м’ясо. На кожен шматок покласти цибулю, натертий на крупній тертці болгарський перець і порізані тонкими часточками помідори.
Зверху полити кожен шматок майонезом (якщо використовуєте сметану, то потрібно її підсолити). Поставити в розігріту до 200 градусів С духовку на 1 годину. Потім посипати м’ясо тертим сиром і потримати в духовці ще хвилин 15.
Готову страву можна посипати порізаною зеленню кропу. Подавати до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді з будь-яким гарніром і салатами.
Смачного!