Готуємо козулю в сметані правильно

02Зараз триває сезон полювання на пернату дичину, але якщо у вашому холодильнику є 1 кілограм м’яса із козулі, ви можете приготувати дуже смачну страву – “Козуля в сметані”.
Інгредієнти на 6 порцій
1. 1 кг м’яса козулі (може бути оленина)
2. 2 великі цибулі
3. 1 велика міцно дозріла помідора (або 100 консервованих)
4. 2 середні моркви покроєні 0.5 см кільцями
5. 1 корінь петрушки покроєний 0.5 см кільцями
6. 1/4 середнього селера обібраного і покроєного на 2 см кусочки
7. 1/2 обібраного яблука без сердечника та покроєного на невеликі кусочки
8. 2-3 сушені гриби (кращі білі)
9. 1 лавровий листок
10. 1 ложка солодкої паприки
11. рослинна олія для смажіння
12. 250 г сметани 30%
13. ложка пшеничної муки
14. сіль та перець
Маринад до м’яса
1. 1 велика міцно дозріла помідора (або 100 гр консервованих)
2. 2 великі цибулі порізані дрібними кубиками
Приготування
1. З м’яса вирізати сало, пліви. Порізати на куски величиною з жіночий кулак. В мисці вимішати з складниками на маринад і відставити в холодильник на добу(не більше, бо цибуля почне бродити). Фото 1
2. Замариноване м’ясо очистити від цибулі і помідорів. На пательню даємо дві ложки олії. Добре її нагріти і покласти один шар м’яса. Куски м’яса один-одного не доторкуються.Завдяки цьому гарно зарум’яняться і не втратять сочистості. Обсмажити з двох сторін на великому вогні. Рештки з маринади викинути.
3. Рум’яне м’ясо перекладаємо до грубої каструлі (краща чавунна). Додаємо: моркву, корінь петрушки, селер, сушені гриби, яблуко, лавровий лист. Фото 2
4. Цибулю порізати в кубики. Смажити на двох ложках олії до рум’яності. Додати порізані помідори, паприку і сіль. Фото 3
Посмажити разом 2-3 хвилини і додати до м’яса в каструлі. Підлити 0.5 л води. Накрити каструлю і варити страву на вільному вогні годину. Відставити з вогню і не відкриваючи залишити на 15 хв.
5. Відкриту каструлю з м’ясом поставити знову на вогонь. До сметани додати муку та сіль і добре розмішати. Додати до страви. Енергійно мішати. Коли страва закипить зняти з вогню. Додати сіль та перець до смаку. Накласти в глиняні миски. Фото 4
Подавати з кашами, макаронами, рисом чи картоплею.
Смачного
Джерело: Мисливська кухня в Україні 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *