Гуляш з м’яса кабана

Рецепт смачного гуляшу з м’яса кабана

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса кабана
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 великі цибулини, нарізані кубиками
  • 3 зубчики часнику, нарізані дрібненько
  • 1 ст. ложка копченої паприки
  • 2 ст. ложки солодкої паприки
  • 1 ч. ложка кмину
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 2 ст. ложки оцту
  • 3 ст. ложки цукру
  • 500 мл води
  • 2 ст. ложки крохмалю
  • 2 ст. ложки холодної води

Інструкції:

  1. Нарізати м’ясо на невеликі шматочки.
  2. Розігріти рослинну олію на середньому вогні в глибокій сковороді чи каструлі.
  3. Додати нарізані цибулини і часник до сковороди. Смажити до м’якості, додавши часом трохи води, щоб уникнути спалювання.
  4. Додати до сковороди нарізане м’ясо і смажити, поки воно не змінить колір на коричневий.
  5. Додати в сковороду копчену і солодку паприки, кмин, сіль та перець. Перемішати, щоб забезпечити рівномірний розподіл приправ.
  6. Додати томатну пасту, оцет, цукор та 500 мл води. Перемішати і довести до кипіння.
  7. Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і тушкувати на помірному вогні протягом 1-2 годин, чи доки м’ясо не стане дуже м’яким.
  8. У підготовлену суміш додати крохмаль і розмішати, щоб уникну
  9. Додати крохмальну суміш до сковороди з гуляшем і довести до кипіння на середньому вогні. Перемішувати постійно, доки соус не загусне
  10. Готовий кабанячий гуляш можна подавати з картоплею, пастою, рисом або з любими гарнірами.

Важливо!

М’ясо кабана є харчовим продуктом зі значним вмістом білків, жирів і вітамінів групи В, але також має високу калорійність. Кількість калорій в м’ясі кабана може коливатися в залежності від типу м’яса, способу приготування та частини тіла, яку використовують.

Наприклад, 100 грамів сирого м’яса кабана містить близько 200-250 кілокалорій, в залежності від частини тіла тварини. При цьому білки в м’ясі кабана складають близько 20-25 грамів на 100 грамів продукту, а жири – 10-15 грамів на 100 грамів.

Важливо зазначити, що калорійність готових страв з м’яса кабана може бути значно вищою, оскільки при приготуванні можуть використовуватися додаткові інгредієнти, які містять багато калорій, наприклад, олія, вершковий соус або картопля.

Якщо вам потрібно дотримуватися дієти з обмеженою кількістю калорій, то рекомендується споживати м’ясо кабана з помірною кількістю і розумними порціями, а також використовувати менш жирні методи приготування, наприклад, запікання або гриль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *