Гуляш з м’яса кабана
Рецепт смачного гуляшу з м’яса кабана
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса кабана
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 2 великі цибулини, нарізані кубиками
- 3 зубчики часнику, нарізані дрібненько
- 1 ст. ложка копченої паприки
- 2 ст. ложки солодкої паприки
- 1 ч. ложка кмину
- 1 ч. ложка солі
- 1/2 ч. ложки чорного перцю
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 2 ст. ложки оцту
- 3 ст. ложки цукру
- 500 мл води
- 2 ст. ложки крохмалю
- 2 ст. ложки холодної води
Інструкції:
- Нарізати м’ясо на невеликі шматочки.
- Розігріти рослинну олію на середньому вогні в глибокій сковороді чи каструлі.
- Додати нарізані цибулини і часник до сковороди. Смажити до м’якості, додавши часом трохи води, щоб уникнути спалювання.
- Додати до сковороди нарізане м’ясо і смажити, поки воно не змінить колір на коричневий.
- Додати в сковороду копчену і солодку паприки, кмин, сіль та перець. Перемішати, щоб забезпечити рівномірний розподіл приправ.
- Додати томатну пасту, оцет, цукор та 500 мл води. Перемішати і довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і тушкувати на помірному вогні протягом 1-2 годин, чи доки м’ясо не стане дуже м’яким.
- У підготовлену суміш додати крохмаль і розмішати, щоб уникну
- Додати крохмальну суміш до сковороди з гуляшем і довести до кипіння на середньому вогні. Перемішувати постійно, доки соус не загусне
- Готовий кабанячий гуляш можна подавати з картоплею, пастою, рисом або з любими гарнірами.
Важливо!
М’ясо кабана є харчовим продуктом зі значним вмістом білків, жирів і вітамінів групи В, але також має високу калорійність. Кількість калорій в м’ясі кабана може коливатися в залежності від типу м’яса, способу приготування та частини тіла, яку використовують.
Наприклад, 100 грамів сирого м’яса кабана містить близько 200-250 кілокалорій, в залежності від частини тіла тварини. При цьому білки в м’ясі кабана складають близько 20-25 грамів на 100 грамів продукту, а жири – 10-15 грамів на 100 грамів.
Важливо зазначити, що калорійність готових страв з м’яса кабана може бути значно вищою, оскільки при приготуванні можуть використовуватися додаткові інгредієнти, які містять багато калорій, наприклад, олія, вершковий соус або картопля.
Якщо вам потрібно дотримуватися дієти з обмеженою кількістю калорій, то рекомендується споживати м’ясо кабана з помірною кількістю і розумними порціями, а також використовувати менш жирні методи приготування, наприклад, запікання або гриль.