Нацкомісія пропонує внести лося до Червоної книги України, як це позначиться на мисливському сезоні 2017/2018?

лосьЛося пропонують внесли до Червоної книги України. Таке рішення сьогодні більшістю голосів ухвалили на засіданні Національної комісії з питань Червоної книги України.
Про це повідомив координатор руху за права тварин UAnimals Олександр Тодорчук.
За його словами, голосування відбувалося у таємному форматі — 24 голоси «за», 6 — «против» та 1 утримався.
«Не дивлячись на тиск мисливських лоббі, більшістю голосів було прийнято рішення.Тепер Міністерство екології може остаточно внести тварину до Червоної книги і захистити від винищення. Наскільки відомо, міністр готовий до цього кроку», — написав Тодорчук у Facebook.
Варто зазначити, що Остап Семерак так прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук це рішення: “Національна комісія з питань Червоної книги підтримала подання Мінприроди щодо захисту лося.
Vasyl Polujko упевнено представив позицію міністерства та забезпечив прийняття позитивного рішення.
Попереду багато роботи. Дуже приємно було відчувати підтримку природоохоронної громадськості.
Разом ми сила!”

Як ми вже повідомляли Остап Семерак підписав ліміти використання мисливських тварин у полювальному сезоні 2017/2018. Тоді міністр написав: “За результатами все ж таки досить конструктивного діалогу на рівні двох міністерств (агрополітики та екології і природних ресурсів) погоджені ліміти на відстріл 160 особин лося. Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці. Я розумію і розділяю шквал емоцій, повірте, але як урядовець також не міг не зважати на позицію представників мисливської галузі щодо загроз її розвалу у разі, якщо сезон полювання не буде проведено взагалі”.

Один коментар до “Нацкомісія пропонує внести лося до Червоної книги України, як це позначиться на мисливському сезоні 2017/2018?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *