Трофеї з “тихого полювання”: Як приготувати засолені, мариновані та томатні опеньки на всю зиму
ЗМІСТ
Прості рецепти грибних заготовок на зиму, пропонує видання НВ.
Осінь – традиційний сезон “тихого полювання”, який відрізняється різноманітністю смаків і текстур. І хоча багато людей полює на білі гриби, набагато доступніші опеньки. Вони не поступаються своєму колезі в популярності. Адже незважаючи на розповсюдженість і невисоку ціну, із цих грибів можна приготувати справді смачні закуски на зиму.
Рецепт засолених опеньків
Якщо заготовити опеньки таким способом, взимку можна готувати з них страви, як зі свіжих.
Інгредієнти:
- 3 л варених грибів
- 500 г солі
- лавровий лист
- суміш перців
Приготування:
Відварити опеньки один раз, додати до них сіль, перець і лавровий лист. Перемішати і розфасувати по бажаній тарі.
Перед вживанням опеньки потрібно замочити на ніч у великій кількості води, а на другий день знову відварити або обсмажити.
Швидкий рецепт маринованих грибів
Інгредієнти:
- 2 л відварених опеньків
- 3-4 лаврових листки
- 4-5 шт. духмяного перцю
- 2 ст.л. цукру
- 2 ч.л. солі
- 100 мл оцту
- вода
Приготування:
Відварити опеньки, перекласти готові гриби в банку. Між ними додати лавровий лист і духмяний перець, зверху насипати цукор, сіль і оцет. Долити водою.
Стерилізувати гриби 20 хвилин після закипання, потім закатати і укутати в теплу ковдру, поки вони повністю не охолонуть.
Опеньки мариновані в томаті
Інгредієнти:
- 3 л варених грибів
- 750 мл томатної пасти
- 2 ст. олії
- 375 г цибулі
Приготування:
Відварити гриби, дрібно нарізати і протушкувати цибулю. Додати до цибулі опеньки й інші інгредієнти, посолити за смаком. Тушкувати все разом 35-40 хвилин, розкласти по банках і простерилізувати їх по 20 хвилин після закипання. Закатати і прибрати в темне місце.