Трофеї з “тихого полювання”: Як приготувати засолені, мариновані та томатні опеньки на всю зиму

Якщо засолити опеньки, їх можна використовувати взимку, як свіжі (Фото: eduardkraft / depositphotos.com)

Прості рецепти грибних заготовок на зиму, пропонує видання НВ.

Осінь – традиційний сезон “тихого полювання”, який відрізняється різноманітністю смаків і текстур. І хоча багато людей полює на білі гриби, набагато доступніші опеньки. Вони не поступаються своєму колезі в популярності. Адже незважаючи на розповсюдженість і невисоку ціну, із цих грибів можна приготувати справді смачні закуски на зиму.

Рецепт засолених опеньків

Якщо заготовити опеньки таким способом, взимку можна готувати з них страви, як зі свіжих.

Інгредієнти:

  • 3 л варених грибів
  • 500 г солі
  • лавровий лист
  • суміш перців

Приготування:

Відварити опеньки один раз, додати до них сіль, перець і лавровий лист. Перемішати і розфасувати по бажаній тарі.

Перед вживанням опеньки потрібно замочити на ніч у великій кількості води, а на другий день знову відварити або обсмажити.

Опеньки можна смажити окремо або в рагу / Фото: elenglush / depositphotos.com

Швидкий рецепт маринованих грибів

Інгредієнти:

  • 2 л відварених опеньків
  • 3-4 лаврових листки
  • 4-5 шт. духмяного перцю
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • 100 мл оцту
  • вода

Приготування:

Відварити опеньки, перекласти готові гриби в банку. Між ними додати лавровий лист і духмяний перець, зверху насипати цукор, сіль і оцет. Долити водою.

Стерилізувати гриби 20 хвилин після закипання, потім закатати і укутати в теплу ковдру, поки вони повністю не охолонуть.

Фото: tycoon / depositphotos.com

Опеньки мариновані в томаті

Інгредієнти:

  • 3 л варених грибів
  • 750 мл томатної пасти
  • 2 ст. олії
  • 375 г цибулі

Приготування:

Відварити гриби, дрібно нарізати і протушкувати цибулю. Додати до цибулі опеньки й інші інгредієнти, посолити за смаком. Тушкувати все разом 35-40 хвилин, розкласти по банках і простерилізувати їх по 20 хвилин після закипання. Закатати і прибрати в темне місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *