Як правильно пити Хеннессі

Hennessy — це відомий бренд французького коньяку, який багато хто називає справжнім еталоном. Для продукції виробника характерні різноманітність смакових відтінків і вишуканість купажу. Щоб максимально відчути всі закладені в напій нотки, потрібно знати, як правильно його пити.

Як правильно пити Хеннессі

Правила вживання алкоголю

Hennessy — це алкоголь із насиченим букетом смаків, тому його подають до або після їжі. Якщо коньяк має невелику витримку, його п’ють перед вечерею. Напої з більшою витримкою зазвичай вживають як дигестив. Щоб відчути всю насиченість купажу, застосовують спеціальні келихи з широкою основою та звуженим краєм. Це забезпечує тривале утримання аромату. Келих заповнюють на 30–35%. Вживати доволі дорогий коньяк Хеннессі залпом не варто — так не відчути всіх переваг преміального напою. Краще пити алкоголь невеликими ковтками, насолоджуючись багатошаровим посмаком. Температура подачі напою має становити 20 °C. Тому його не слід зберігати в холодильнику.

Відповідні закуски

Дорогий коньяк не запивають і вживають без закусок. Головна мета — відчути насиченість купажу. Однак комусь навіть м’який алкоголь здається надто терпким. У такому разі варто організувати невеликий фуршет. Продукція Hennessy добре поєднується з тостами, змащеними паштетом або ікрою. Також можна комбінувати алкоголь із твердими сирами. Любителі солодкого можуть брати на роль закуски шоколад, морозиво, десерти зі збитими вершками. Цього набору вистачить, щоб знайти улюблений смак і зменшити терпкість алкоголю.

Коктейлі з Хеннессі

Небажано чимось розбавляти коньяки. Однак є багато цікавих коктейлів, які можна зробити, використовуючи продукцію бренду. Купити пляшку Hennessy, а також інші інгредієнти для міксів можна в інтернет-магазині МАУДАУ, де представлено широкий вибір алкогольних і безалкогольних напоїв. Розглянемо найпопулярніші коктейлі з коньяком.

Стінгер

За вживанням такого коктейлю можна побачити й Джеймса Бонда, і персонажів з англійських фільмів про аристократію. Канонічний рецепт було створено на перетині XIX–XX століть. Для приготування Стінгера знадобляться:

  1. 70 мл коньяку;
  2. 20 мл м’ятного лікеру;
  3. 100 г льоду.

Усе поєднується в шейкері. Отриману суміш заливають у келих і прикрашають гілочкою м’яти.

Бель-ла-франс

У цьому міксі ягідна кислинка гармонійно поєднується зі зрілим ароматом алкоголю. Щоб зробити коктейль, потрібно підготувати:

  1. 90 мл апельсинового соку;
  2. 10 мл лікеру зі смаком полуниці;
  3. 20 мл коньяку;
  4. лід;
  5. ягоди полуниці для декору.

Сік і лікер перемішують у шейкері. Після цього наливають Хеннессі. Суміш вимішують і переливають у келих із льодом, прикрашають його ягодами. Усі мають різні смаки, тому варто шукати свій власний спосіб повною мірою насолодитися коньяком. Експериментуйте з коктейлями, якщо любите слабоалкогольні напої. Шанувальникам міцного алкоголю варто оцінити чистий Hennessy.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *