Остап Семерак підписав ліміти використання мисливських тварин у полювальному сезоні 2017/2018

1557164_802262966460536_6026165739152030454_oМіністр екології та природних ресурсів України підписав ліміти використання мисливських тварин у цьому полювальному сезоні. Про це Остап Семерак написав на своїй  сторінці у Фейсбук.
За словами міністра, він вважає абсурдною ситуацію, що Мінприроди має візувати подібного роду документи. – Будь-які вбивства поза моєю філософією сприйняття життя, – каже міністр.
– Сезон полювання розпочнеться, нехай із запізненням. Ті, хто стежить за цією історією, добре знають, що ліміти не затверджувалися нами протягом кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні. Були довгі дискусії (десятки дискусій і непогоджених лімітів) і пошуки компромісів з Мінагрополітики. За результатами все ж таки досить конструктивного діалогу на рівні двох міністерств (агрополітики та екології і природних ресурсів) погоджені ліміти на відстріл 160 особин лося. Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці. Я розумію і розділяю шквал емоцій, повірте, але як урядовець також не міг не зважати на позицію представників мисливської галузі щодо загроз її розвалу у разі, якщо сезон полювання не буде проведено взагалі, – йдеться у повідомленні.
– Я не відмовляюся від ідеї проведення наукових досліджень, які б дозволили проаналізувати поточну ситуацією із популяцією лося в Україні. Маховик цього процесу запущено. Якщо кількість цих тварин критично мала, і це підтвердиться, то ми знову повернемося до введення заборони полювати. Науковці вважають, що найкращим часом для здійснення таких досліджень є зима. Весною матимемо науково обґрунтовані результати, – підсумував міністр екології та природних ресурсів України.

Завантажити

Один коментар до “Остап Семерак підписав ліміти використання мисливських тварин у полювальному сезоні 2017/2018

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *